Турция е сред страните, изкупуващи зърно, което Русия е откраднала от

...
Турция е сред страните, изкупуващи зърно, което Русия е откраднала от
Коментари Харесай

Киев се разтревожи: Турция купува откраднато от Русия украинско зърно

Турция е измежду страните, изкупуващи зърно, което Русия е откраднала от Украйна. Това съобщи украинският дипломат в Анкара, представен от " Ройтерс ".

Васил Боднар уточни, че е потърсил помощ от турските управляващи и Интерпол за следствието на това кой е забъркан в транспортите на зърно, преминаващи през турски води.

Преди дни стана ясно, че Анкара и Москва ще обсъдят основаването на потенциален морски кулоар за експорт на селскостопански стоки от Украйна.

Това ще се случи на 8 юни, когато съветският външен министър Сергей Лавров ще посети Турция с военна делегация.

Руският президент Владимир Путин към този момент съобщи, че Русия е подготвена да способства за разрешаването на продоволствената рецесия, само че едвам откакто бъдат премахнати политически стимулираните наказания.

От своя страна Киев нарече  " изнудване на цялата интернационална общественост "  думите на съветския заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, че Москва може да обмисли повдигане на блокадата на пристанищата в Черно море в подмяна на анулация на част от антируските наказания.

Путин е упрекван, че употребява храната и глада като оръжие, защото силите му към този момент месеци наред блокират жизненоважни пристанища и нападат селскостопанските логистични центрове в Украйна, която е главен експортьор на огромна част от зърнените култури в света.

Заедно Русия и Украйна обезпечават повече от една четвърт от зърнените култури в света, както и други значими съществени артикули за готвене като слънчогледовото олио.

Нарушаването на износа на селскостопански артикули докара до покачване на цените на храните, изключително за африканските и близкоизточните страни, които разчитат в огромна степен на импорт от Русия и Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР